Kan andra så kan jag för jag e grym!

Nu ska jag slutar röka och öppna mitt cafe! SÅ DET SÅ!!! Nu ska jag bara få lånet och hitta en lämplig lokal.. Jag ska jobba ett tag först så jag kan betala av mina dumma små lån. Men kanske om 6-7 månader hoppas jag på att sätta igång!

Håll tummarna på att jag får ett lån..vill ju ha ett lån med så bra ränta som möjligt.

Idag har jag inte rökt så det borde bli snart 24 timmar utan cigg.

När du slutar röka ska kroppen ställa om sig från att ha behövt ta hand om
cirka 4 000 gifter 15-20 gånger om dagen till ett liv utan dessa. Som rökare har du högre ämnesomsättning, högre blodsocker och mer stresshormon i kroppen än icke-rökare.
 
När du slutar röka sjunker blodsockret, blodtrycket och hjärnans belöningssystem kommer in i en tillfällig svacka. Nivåerna av bland annat dopamin sjunker. Det fantastiska är att kroppen brukar klara av denna omställning på ganska kort tid!

De första positiva signalerna på tillfrisknande är att du blir piggare på morgnarna, hungrigare, känner lukt och smak bättre, får en friskare färg i ansiktet, varmare händer och fötter, orkar gå i trappor och andas lättare.

Lustigt att dom använder ordet tillfrisknandet..=) ja det låter ju ganska trevligt faktisk...nästan som att gå från död till levande.

Men det kommer hemska attacker med sjuka abstinensbesvär och sug så jag funderar väldigt mycket på att bara ta en cigg..hittar inte nikotintugummina heller fast vi hade massor. jag har lagt dem nånstans och nu vet jag inte var.
Det som hjälper är att läsa om farorna och de positiva sakerna som händer när man slutar. Jag övar även ett mantra i huvudet som säger, ingen gillar nikotin och ingen beöver nikotin, men du är beroende och det går över snart. Såklart man mår bättre när man tar en cigg för då får man tillfredställa ett beroende man själv har skapat. Är du inte beroende av nikotin får du ingen belöning av cigg utan förmodligen tycker du det är rätt äckligt.

Tänk när du började röka hur du fick kämpa för att ta halsblogg för man höll på hosta ihjäl. Grattis för att man kämpade så hårt för att få betala dyrt för nått som tar livet av dig...






RSS 2.0