Egyptenresan är bokad!!

Vi bokade resan igår, wihoooo! Först flyger vi till Kairo med Lufthansa. Vi spendera sedan 2 nätter i Kairo på ett jättefint 5 stjärningt hotell. efter detta tar vi bussen till Hurgadha och bor 6 nätter på 4 sstjärning hotell precis i stan. Den 11 juni tar vi bussen tillbaka till Kairo, sovere en natt och sen tar vi flyget hem den 12 juni

Jag vet inte ens om jag kan räkna nu hur många ggr jag har varit i mitt favvoland..kan detta bli 10:e eller 11:e gången?

hur många bilder finns det inte?? Lyckas inte ladda upp några här men de finns ju alla i mina fb album =)

tog en fin vårbild  idag iaf









Stakars mamma och pappa som får fira valborg såhär!!!




Naglar+iphone

Jag har glömt att skriva att jag har varit hos redstripes i majorna och gjort glasfibernaglar..och jag har fått min iphone! Den är grym! Så bra att surfa på och jag har laddat ner spotify till den oxå..loove love love



Mina naglar tagit med min iphonekamera =)




Målade dem rosa med glitter nu, det går att måla dem som riktiga naglar och ta bort det med remover utan att skada lösnaglarna, briljant tycker jag, de ser finare ut i verkligheten än här

Till sis ikväll! <3

Alltid lika kul och mysigt att få åka hem till min syster och få middag och vin, hon gör alltid så otroligt god mat!! Ikväll ska vi även boka vår kairoresa så det blir extra kul!

Tentan gick sådär, men det får jag skylla mig själv för jag pluggade bara dagen innan..varför gör jag så? jag måste skärpa mig rejält.

På tal om systrar, såg på det dr programmet som Hanna graaf är programledare för där de snurrar hjulet och gissar på ord..


ärligt, är man inte rätt jävla sick om man vill posera såhär med sin syster..grooooooooooose


RÖTT!

Jag hade en mycket cool dröm inatt. Jag målade i rött. Jag målade väggar i rött, jag målade folks naglar röda och jag målade folks hår rött. Googlade lite på drömtydning för det var en så ovanlig dröm och jag trodde väl först att rött bara betyder blod och död men dt verkar vara ganska tvärt om.
Rött betyder att man har mycket starka känslor, det betyder lycka och passion



"Färger i din dröm visar vanligtvis nyanser av känslor, attityder eller i sinnet. Många människor drömmer sällan i färg, så när färg uppstår är det ofta att göra med starka känslor i drömmen. Det är därför intressant att definiera vilka känslor medfölja färgen i din dröm. Drömmar i färg har en speciell betydelse. Det visar omfattning eller betydelse. Det är nästan som underhuggare som används för att lyfta att fånga er uppmärksamhet. Detta gäller särskilt när röda visas i dina drömmar. Då intensiteten är dubbelt understruken. När du ser rött i dina drömmar finns det mycket viktiga känslor som behandlas. "

    

 

.


Ja mäklare är för roliga

Nu när vi kolla på lägenheter så märker man hur man verkligen ska ta allt en mäklare säger med en stooor nypa salt..tänkte på den lägenheten vi kollade på i olskroken. På hemsidan står det, vacker utsikt från den härliga frukostbalkongen..i verkligheten utsikten en stor motorväg och ett järnvägsspår.

mysig betyder alltid litet, charmigt betyder gammal eller slitet, lugna (områdets namn) betyder att den ligger 15 mil från stan, och har dom inget annat och skriva så blir det i alla fall billig hyra!! =)




 

Snart kommer denna där hit =) <3


saknar sötnos!


Tänk va smink och styling kan göra..



citat av denna underbara kvinna:

Sedan har vi papporna. Svenska pappor är tragiska med sina blöjbyten och sin jämställdhet. En riktig amerikansk man får panik om han är ensam med barnet i mer än 20 minuter. Amerikanska pappor lagar inte mat och stryker inte, de jobbar och försörjer sina familjer.

(Stackars barn och stackars pappor känner jag..)


ikväll blr det..

 dålig bild men det är i alla fall "lilla spritboken"

Jag tycker det är grymt att få läsa en sån bok inför en tenta hahaha



och...




limited edition http://www.olw.se/webb.asp?menu=5&smenu=1&umenu=1&page=press_gyllene_bagar

Pizza!

Nu ska här lagar köttfärspizza med bacon och champinjoner!

Imorgon åker sötnos hem till Kalmar, ska bli tråkigt med en hel helg utan honom, men det blir desto roligare när han kommer hem då.

Helgen ska spenderas med syrran. Jag ska även jobba och gå till skolan imorgon.. Tror vi ska ha whiskeyprovning och det kan vara bra eftesrom vi skriver ett arbete om whiskey just nu... äckligt är det, smakar som bensin alltihopa. den enda jag skulle kanske kunna gilla är Jack Daniels.. Jag gillar oxå whiskey i Irish coffey! =)


     mums!


Irish coffee, uppges specialkomponerat på 1940-talet (ev 1943) av köksmästaren Joseph Sheridan på restaurangen FoynesFoynes Port i County Limerick, en flygplats som föregår Shannons flygplatsIrland för att värma upp frusna flygpassagerare, som anlänt med amerikaflyget.







Slöjan är ett tecken på jämnlikhet!

Jag har alltid haft den åsikten att slöjan är kvinnoförnedrande. Varför ska en kvinna måsta täcka over sig med lakan men inte männen, lår kvinnorna synas! Kvinnor som har heltäckande svarta skynken där enbart ögonen syns tycker jag är obehagligt rent ut sagt. Man ser inte vem som är under där!

Men jag snubblade in på ett väldigt bra inlägg som en muslimsk kvinna som bloggar och själv bär slöja har skrivit. Jag citerar:

Koran 24:30-31 "SÄG till de troende männen att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet; det leder till större renhet i deras liv. Gud är underrättad om vad de gör.

    " och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte bör visa mera av sina behag än vad som (anständigtvis) kan vara synligt; låt dem därför fästa slöjan så att den täcker barmen. Och de skall inte låta sina behag skymta inför andra än sin make, sin fader, sin svärfader...... osv"

Detta sätt att klä sig, Hidjab, är BARA till för utelivet. Inte för hemmet.Gud talar inte i Koran om hur kvinnor ska klä sig inomhus, han nämner bara utomhus klädsel. Varför?

Kvinnor uppmuntras delta i samhällslivet och engagera sig i samhällsfrågor. För att ge kvinnor chans - att på lika villkor som männen - komma sig fram i samhället, bör hon klä sig Hidjab ( vill tillägga att Hidjab även inkluderar sedesamt uppträdande dvs att inte flirta t.ex).På detta sätt tvingas män att inte objektifiera henne, han ska  sänka blicken och inte flirta. Han tvingas behandla henne som en jämlike!


Läs vidare tyckler jag, det var ett mycket bra inlägg som fick mina ögon att öppnas och förstå att slöjan kan vara ett sätt för kvinnor att bli jämnlika för att ingen kan objektifiera henne. Självklart är det hemskt att det ska måsta vara så, men desvärre är det ju inte en fördom att kvinnor behandlas som sexobjekt betydligt oftare än en man skulle göra. Läs vidare här:

http://fatimajohansson.se/2009/march/utkast-nu-har.html 

Vem skulle få mest respekt? hon?



Eller hon?




Jag gillar ändå att klä mig i urringat och korta kjolar och visa mitt hår för att det får mig att känna mig (fin) och framförallt fri att jag ska få se ut hur jag vill och ändå få exakt lika mycket respekt som nån annan!


Då är det tur att det finns substitut när våren dröjer!



åh jag längtar ihjäl mig, våren vart är du????


Glad och trevlig påsk!

Tack vänner för ett mkt trevligt påskfirande, hade ju otroligt tur med vädret på lördagen. Det var såå underbart på dagen då jag å K åkte ut till Angereds centrum för att handla lite på bolaget och ännu mera mat. Vi satte oss på en parbänk i solskenet och käkade mcdonalds =) Nu längtar jag sjukt mycket till en varmare vår och snart en solig sommar.

Hoppas K får ledigt 30 april för då blir det en utlandsresa som väntar!








RSS 2.0