fy fan

Nu har flytten börjat på riktigt,det är sjukt jobbigt.Ska jag någonsinn flytta mer så ska jag vara såpass rik att jag kan hyra en firma som packar,städar och bär..själv skulle jag åka till Kanarieöarna under tiden..eller bo på Plaza
Vi har slängt sjuuuukt mycket sopor och skräp.

TACK ESPEN FÖR ATT DU HJÄLPER OSS! Vad skulle vi göra utan dig..du e guld värd!

Nog om detta. Helgen har varit hård med grymt kul! Hade äntligen min vinkväll med Henrik..det tog bara ett halvår eller nått =)Hade nog haft mindre ont i huvudet om vi inte hade blandat in whiskey och öl i magsäcken.

På fredagen skulle det bli lugnt..men det blev det inte direkt heller..Hihi  PC är ett ställe jag kan rekomendera att gå till om man inte har så mycet pengar..vilket jag aldrig har..

Lördagen blev det lite vin med syrran i husbilen..Espen är här med ett rullande hem..mycket praktiskt att ha då lght är typ obebolig..

Dessutom vaknade vi kl 7 på lördagsmorgon och tyckte det var en bra ide att åka till Ullared och shoppa lite på Gekås. Köpte en dvdspelare,brödrost,handdukar,ljus,kuddar och täcken,draperi till sängalkoven,en LOVE lampa i rosa neon,med mera med mera med mera!!!!!!!!!!!

Nu ska jag fortsätta med helvetet...gå bort med kartonger..börjar kl 7.45 imorgon också ZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzz..
Känner att winnerbäck åter måste in med lite poesi här.

http://www.youtube.com/watch?v=2z1CMkUG74w

Jag dricker glögg

Med balkong dörren öppen inatt

Jag är så trött på alla mail och koder

Jag vill ha dig här på riktigt inatt

Och suga liv ur din halspulsåder

Ja för en doft av sommarens sista dagar


Som du sa det kan vara svårt att bli riktigt nöjd

Det är så lätt att fantisera

Och mina tankar och minnen står mig upp i halsen

Och jag har kvar av sommarn om du behagar

Om du behagar komma hem från England

Jag har väl knappast lärt mig nåt sen sist

Nej inte jag

Men dina ord ligger och gnager här dag efter dag


Jag hugger i sten

Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur

Några armar och ben

Jag jobbar mig inåt så jag ser en figur










Back in gbg

Nu är jag tillbaka på jobbet och Göteborg. Känns skönt..borta bra men hemma bäst. Hoppas att sommaren inte har kommit av sig nu som det blev förra sommaren. Då var det ju fint väder de första veckorna i juni sedan var det inte en dag som det inte regnade blåste eller var mulet..Den sämsta sommaren jag upplevt.

Nu håller det på att bli nära flyttdax. Det är grymt jobbigt att bo hemma med massa kartonger och nästan alla saker nerpackade,det ser förjävligt ut rent ut sagt. Tur jag har långhelg nu så jag har tid att flyttstäda. Sedna ska jag bo i husbil i helgen! Ska bli lite kul och blit skönt att slippa se eländes lägenheten...



Midsommar afton midsommarafton ja då är livet som en fest?

Ja min midsommar...vilken blandning av personligheter =) först min mamma och min pappa och min moster och hennes man och så jag då..

Min moster hon har alltid varit en partypingla..hon har aldrig sagt nej till en drink eller spottat i glaset..verkligen..nu har hon hittat en ny man..en mångmiljonär...nu har hon blivit nykterist och helt annorlunda. Hon ska nu låtsas vara en superbra människa och hon har bantat en massa och köpt så mycket nya dyra kläder och ska låtsas vara en ängel...

Arnold hennes pojkvän eller vad man ska säga han är nykteriskt och från Stockholm och rik,har kört hit på gården med sin nya husbil..han är supertråkig och stikt..

Sedan kommer min pappa...hehe han hade åkt och tjuvfiskat och hade på sig kepsen och regnjackan och lagt in snusen...oj vad dom missmatchar varandra...pappa la armarna om mig och frågade om snobbarna nog inte var hungirg nu..han bad mig att sitta med honom medans han grillade så han slapp sitta och kallprata med Arnold..

Vi satt där far och dotter med varsin öl och varsin fleecejacka på sig..det slår mig mer och mer hur  lik min pappa jag är...Jag beundrar min pappa..han är faktiskt en fantasitisk människa...Han är jordnära,modig och snäll helt igenom. Han har jobbat nästan 40 år innom brandkåren och släckt bränder och dragit upp livlösa kroppar ur vakar..han har egen skog och hugger massa ved och han ser ung ut..inte en rynka fast han är 61 år. Alla på hans jobb älskar honom och hans bästa vänner är alltid i 20 års åldern.

Han tycker om att ta sig en öl och lägga in en snus när det är fest och han har aldrig varit blyg att visa hur han är..helt naturlig..om ni har sett norrlandsguldreklamen så ser ni min pappa typ=)



jag glömde att jag är kock oxå =)

Idag har jag förberett maten för midsommar..jag har lagat jordgubbstårta med marsansås, mosade bananer, grädde jordgubbar och silverkulor.

Gjort en röra till sillen med gräddfil,röd kaviar, gräslök och kokt hackat ägg.

Har gjort en röra med gräddfil,rödlök,tomat,s&p.

Jag har gjort 2 sorters potatisgratänger,en med vitlök och en utan..

Jag har gjort grönsaksspett med tomat,röd och orange paprika,champinjoner,röd och gul lök.

Pappa får grilla fläskfile imorgon..han har begränsade matlagningskunskaper men han kan grilla,göra varma mackor och koka spagetti..laga micromat..koka kaffe..det kan han =)

Satt och solade och hade det riiktigt skönt tills mamma tjasade upp mig för att laga mat... Vi har varit och cyklat ner till tjärnen eller träsket som vi kallar det och plockat massa ängsblommor..det var så mysigt men för mycket insekter som bits och jagar mig...nu håller vi tummarna för att det ska bli en riktigt varm och solig midsommar.

GLAD MIDSOMMAR ALLIHOPA!!!



Jag är frisör,trädgårdsmästare och målare....tydligen...

HEJ!!! Nu är jag hemma i Gunnarn och sitter framför pappas dator och skriver. Jag har verkligen inte haft någon semester sedan jag kom hit direkt....
 
Jag har målat om kösksluckorna...nu ska vi inte tro att det är ett litet kök utan närmare bestämt 18 STORA luckor. 3 varv...fint blev det..igår blev jag fädigt..tog bara 3 dagar från 12.00-20.00 på kvällen... ljus ljus ljus grön. Ser nästan ut som vitt men det skiftar lite i grönt.. Förut var det..hmmm rosa..typ och brunt.*ryyys*

Sedan har jag plockat ogräd,skrubbat grillen vi har klippt gräs och gjort diverse trädgårsdsysslor..jag lessnade när en stor spindel kom imot mig... Sedan har jag klippt min lilla pappa...

Gud va det är vackert här..jag vill bo här!!!!!! man blir helt lugn när man kommer hit och samtidigt fylld av energi..människorna är så genuina och trevliga..t.o.m tar sig tid att prata med en och ge en komplimanger i affärerna...

Förutom att jobba har vi varit uppe i forsen och grillat korv över eld och lyssnat på forsens brus..jag var duktig och cyklade dit..men förbannat mycket mygg var det eftersom vi var ju trots allt inne i skogen..jag känner hur jag börjar prata mer och mer norrlänska nu..känner på mig jag kommer att bli mobbad lite på jobbet =)

Mamma börjar redan första dagen att oroa sig för att jag ska åka hem..stackars mamma jag måste försöka få mig upp hit lite oftare..men nu har jag gjort det svårare för mig med katten..ska pröva ta med henne hit på jul för att se hur det går med mamma och pappas 2 bondkatter som kan vara rätt elaka mot andra djur...satt och såg med tårar i ögonen hur Herkules lekta och dödade en söt liten mus på gården..fyyyy

Jag saknar min lilla vita fina snälla Bambina...jag är så glad att det är Anna som har henne första gången jag är borta från henne..Anna är bäst helt enkelt..Shira verkar älska Anna då hon började spinna direkt vi kom dit..=)

Nu ska jag sätta mig och se Glamor med mamma..=)

KRAM


hahahahahahahaha

Igår satt jag och skrattade hysteriskt i flera timmar..anledningen är detta http://tjuvtittat.se/

Det är en sida med roliga skyltar folk har upptäckt överallt.

http://tjuvlussnat.se/ är också en favorit. Här råkar man överhåra människors samtal på gatan/bussen/skolan ja vart som hellst. Mitt favorit ifrån fjuvlyssnad är dedikerad till Espen:

Hör på Ica Maxi, Alingsås


En mamma ~ 30 år och hennes dotter ~5 år står i kön. Framför dem står två killar som pratar norska.

Dottern: Mamma, varför pratar de där killarna så konstigt?
Mamman: De är norrmän, ifrån Norge.
Dottern: Men sluta mamma. Jag vet att norrmän inte finns på riktigt.


My hometown (by =) Gunnarn! om 2 dagar kommer jag!!!



Gunnarns by är södra Lapplands största jordbruksby med äldre bebyggelse, trösklogar och storhässja. Juktåkolonins kronotorp har sin förhistoria i olagliga skogstorp som på 1890-talet uppkom vid de goda odlingsmarkerna vid Juktån. Dessa insynades 1907 och en hel grupp nya torp växte sedan fram. Av de 25 torp som fanns, står i dag 13 kvar, de flesta ombyggda.

Bastuträsk är det gamla namnet för Gunnarns by. Fornlämningar från förhistorisk tid tyder på att området tidigt varit attraktivt för jägare och fiskare. Innan en fast bosättning kom till stånd på 1700-talet utnyttjades landet främst av folk bosatta längre ned efter Umeälven.

Lappmarkens största jordbruksby

Första nybygget i Bastuträsk togs upp 1744. Byn växte under 1800-talet och blev så småningom södra lappmarkens största jordbruksby, något som än i dag avspeglas i bebyggelsen. I det öppna, kuperade odlingslandskapet ligger gårdarna samlade uppe på kullarna. Gårdsbyggnaderna är ofta grupperade på traditionellt vis i en lös fyrkant. Utmärkande är det stora manbyggnaderna med parstuguplan, logbyggnader av rektangulär form samt några ännu kvarvarande storhässjor.

Olagliga skogstorp

På de goda odlingsmarkerna vid Juktån började skogstorp anläggas olagligt på kronans mark redan på 1890-talet. De insynades 1907 och därefter växte en hel grupp nya torp upp utmed ån. Flera av torparna kom från Gunnarn, men de flesta härstammade från andra delar av länet. De nyodlade torpen var som mest ca 25, men redan på 1950-talet började en avvecklingsperiod. Före 1962 revs i regel de torp som övergavs, de 13 som i dag står kvar hyrs ut av domänverket eller säljs som fritidshus.

Källa:

Kulturhistorisk inventering i Gunnarns by och Juktåkolonin. Manus, Västerbottens museum.


SNART SEMESTER!

Nu är det bara 1 arbetsdag och 5 timmar kvar tills jag har semester. Det har inte hännt speciellt mycket nytt i livet. Min/våran lägenhet blev besiktigad igår och godkännd. Nu ska jag bara få dom att byta packningar på alla kranar som står och droppar. Dom skulle komma idag kl 10.30 men kom aldrig! =( Snart ska jag hem till norrland så jag tänkte slänga in en liten text från de norrlänska noismakers =)

"Jag sköt en älg oppa lia bara för å si han dö
Sköt en älg oppa lia bara för å si han dö
å slog argan oppa ox'n...O'xn!
Ox'n!
Slog argan oppa oxn å blod han färga snön se röd"



puh jag har inte tid med allt!

Usch vad jag är stressad..den här jäkla flytten med allt vad den innebär och sedan ska jag åka hem till norrland på lördag. Katten måste skyfflas hit och dit genom halva stan och jag jobbar bara dumma mellanpass så jag hinner ingenting göra. Sedan ska dom komma och inspektera lägenheten,fixa massa grejor där,jag måste hinna gå på stan..hinna tvätta..hur hinner man det om man sluter 21..då får jag gå upp kl 8 och tvätta..jag får ont i huvudet av allt!

Min blogg har flyttats så därför har jag inte kunnat blogga på ett par dagar. Tur jag har snälla vänner som ställer upp...Ska bli underbart att åka hem och bara ta det lugnt och inte tänka på allt jobbigt i 1 vecka..bara låta mamma laga mat,städa jag kan sova och sola=) Hemma är bäst!

Nu ska jag börja jobba..har hunnit springa på stan innan och slängt åt mig saker jag måstat köpa...men men allt blir ändå inshalla...


I tryed to be cool but you so hot that I melted

VARMT VARMT VARMT VARMT!!!!!!!!

Ja nu är det sommar VÄLKOMMEN! Idag har jag varot ledig..jag har packat hela 4 kartonger..det var såå jobbigt och så har jag tvättat..allt blir 100 ggr jobbigare att göra när det är så varmt.
Sedan var jag och tränade ett stenhårt medelpass..jag började träningen med att gå dit svettig..ni kan bara tänka er hur svettig jag var efter och under...

Idag kom Saronkyrkan och hämtade min säng och mina sängbord så jag har flyttat in i gästrummet till en otäck 90 säng...Min syster åker till Kairo 2 veckor imorgon så jag ska nog ta hennes säng i 1 vecka..sedan åker jag hem till Norrland 1 vecka och sedan är det bara 1 vecka tills jag flyttar..

Jag kommer att sakna Ingela..nu är jag ju van att vara med henne varje dag..ur jag har Shira för ja är mörkrädd och rädd för spöken =) Jag kom att tänka på att jag har nog bara bott ensam ett par få veckor i hela mitt liv..
Jag har lite skräck för att vara ensam..Jag har en ny favoritlåt..såååå skön och den sätter sig direkt på hjärnan.

http://www.youtube.com/watch?v=EkHTsc9PU2A

Enjoy!



Min älskling har ett hjärta av snö.

Min älskling Shira hon är för knäpp. Jag skulle byta kattsand igår. Jag var nu tvungen att köpa en anna sort än den hon alltid har haft för den sanden finns bara i 10 kg säckar och på djuraffärer. Jag orkar verkligen inte knappt rubba en 10 kg säck och än mindre bära hem den.

Jag blev lycklig..hittade en 3,3 kg säck på Hemköp och den verkade bra för den var dyr (ja så resonerar jag) och jag vill inte att hon ska ha skruttig kattsand... Den var fin oxå! Vita och blå kiselpärlor och såg inte alls ut som kattsand. skulle vara jätteabsorberande och bra på alla sätt. KÖPT.

När jag kommer hem och byter går det desto sämre... Hon undran..matte vad fasiken är det här? Det låter som snö när hon trampar på den och sedan börjar hon äta den! Jag får stå och pillra ut flera stora flager ur munnen på henne..dom fastnar i gommen..å nej hur ska detta gå..hon fattar inte ens att det är  kattsand och inte mat...
Kl 1 i natt kommer jag på att strö lite av den gamla sanden ovanpå.. Det funkar galant! =)


HUNKIE!!!! HUNK HUNK!

EddieEddie CibrianColeJag har en favoritserie genom tiderna..ja det är ingen högkvalitets serie det är jag medveten om men varje dag längtade jag efter ett nytt avsnitt. 1997 började denna såpa och jag gick i sjunde klass. Drama, en vacker strand i Kalifonien, Annie, Olivia, Cole, Caitlin, Meg och Ben, Maria! En gissning nån?-SUNSET BEACH såklart!

I Sunset beach spelar den vackraste mannen genom tiderna. Han heter Eddie Cibrian och spelade Cole Deschantel eller Cole St John som han senare fick heta. Ända sedan jag var 13 år och började på högstadiet har Cole varit min idial man..nu är jag snart 25 och han är fortfarande enligt min åsikt den största hunken genom tiderna.

Lite fakta om min dröm man.

Eddie började sin karriär som
skådespelare redan som liten i reklamen för Coca-Cola, som han fick direkt efter första audition. Han medverkade sedan i ett flertal andra reklamfilmer, vilket ledde honom till en skådespelarroll i  Kids Killing Kids. Strax efter började han få större roller i såpoperor, bland annat i Makt och begär och Sunset Beach som juveltjuven Cole D. Han har också medverkat i några episoder av TV-serierna Beverly Hills, och Saved by the Bell: The College Years. Han har haft några större roller i tredje skiftet som brandman Jimmy Doherty,


RSS 2.0