I dont wanna work today..no stress!!!

Idag har jag köpt en fin vit peruk till Halloweenfesten på Lördag. Jag ska vara vita damen eller spöke om man så vill,nu ska jag bara försöka hitta de rätta kläderna också..Det är skitkul att klä ut sig,jag önskade man fick göra det varje dag!!!
Anna min Anna ska gå som avund =) Grön fin peruk har kon och en svart cape..
Min syster ska vara djävul..hon har köpt en knallröd peruk med horn..vi komemr bli så farliga!

Ikväll känndes det verkligen segt att jobba..köerna är knalligt röda! Annars känns jag på gott gott humör!! Ingen har hört av sig från Saxborn (min hyresvärd) och dom skulle ringa om det saknades några pepper...sååå tystnaden är ett bra tacken..nä nu ska jag jobba igen ciao!!!

Hellre äta gröt litsammans än oxfilè ensam...

Sitter här på jobbet med lite lätt huvudvärk. Igår hade min underbara syster lagat god mat till mig när jag kom hem från jobbet. Tänka dig bara där vilken lyx och glädje att ha nån som är där när man kommer hem, har lagat mat..tagliatelle med en sås på cremefraiche,viltskav,ädelost och svartvinbärsgele. Hon hade köpt ett SUPERGOTT nog det godaste vinet jag någonsin har druckit. Nu kom jag inte ihåg vad det hette men det kostade cirkus 120 kr så man får väl lite vad man betalar för årgång 2001. Hon hade tänt ljus och gjort såå mysigt. Förut när jag har haft ett förhållande så var det bara jag som fick göra så för min pojkvän. HAr aldrig haft nån som gör så för mig..och hon gör det nästa varje helg också..
Livet kan visst vara jobbigt och tråkigt. Som idag jobbar jag och är supertrött halvbakis det spöregnar köerna är röda..Men det enda som räknas för att man ändå ska ha ett underbart liv det är ens vänner och familj. När man får dela livet med dom så är det hur som hellst ett underbart liv. Det värsta du kan få uppleva är att få gå genom livet ensam..
Inga pengar eller materiella saker betydet ett skvatt om du inte har nån att dela dom med..inga roliga och bra saker som händer en betyder nått om man inte har nån att berätta det för.
Jag är så glad och tycker mitt liv är så fantastiskt för att jag har äkta vänner och en underbar familj i mitt liv.. När jag har det så kan jag göra ALLT!

Suck och hjälp alla dessa papper!

Jag haaatar byrokrati och pappaersarbete..Jag sak försöka byta min lägenhet nu och jag är skitnervös att bytet inte kommer att gå igenom. Hans lägeneht står på ett företag och det ska var hans fru som står på kontraket av "taxekonomiska skäl" och ah rhon något jobb? I don`t knoow! Jag vet att alla min papper är i ordning och att jag kommer att bli godkänns. Tyvärr kan jag ju inte påverka han och hans frus papper.

FAN va deprimerad jag skulle bli om det inte går igenom.. Jag hatar min hyresvärd..eller jag hatar inte min hyresvärd men kärringen som jobbar där. Otrevligare och snäsigare människa får man leta efter! Hon ska ha ett servicejobb? ALDRIG i livet att jag skulle anställa henne. Man hånar väl inte sina kunder och är nedlåtande? Därför är jag ännu mer nervös..hon kommer bara säga "nej men sådär kan nu inte göra ni måste ha detta och detta och detta fattar ni väll"

Epen står på lägenheten oxå och jag hoppas att dom har fått pappaerat där han säger upp sin del av avtalet...
Så ska jag jobba hela helgen oxå..blä..fick dålig lön..MASSA räkningar..jadu inte är jag speciellt munter ikväll...=/


Framtiden är skrämmande..

Jag älskar mig syster för många saker men en av dessa är att hon sparar ALLT och då menar jag allt..alla sms alla bilder och alla mail hon har fått.. Sitter och läser mail från 2003 som jag skickade till henne. Det är nu 5 år sedan.

Vissa saker känns som det var igår och vissa saker minns man inte ens..man har däremot alla svaren..-nej jag fick inte det jobbet-nej du åkte aldrig till London-ja det gick bra-nej det gick dåligt...

2003 känns som en hel livstid sedan. Då var jag arbetslös och Bodde i Norge,hade precis blivit tillsammans med Espen. Märks att jag var yngre och hade mer hopp om allting..man blir med bitter och cynisk med åren tyvärr..Saker man trodde skulle vara förevigt varade inte förevigt och hopp om saker som man ville skulle hända som man trodde var förlorat hände.

Jag skrev mycket då i mina brev om att jag trodde verkligen inte att jag någonsin skulle få ett jobb i Bodö..Det trodde jag verkligen inte..men nu med facit i handen..jag fick ett jobb..Man tror och man hoppas..vissa saker blir sanna och vissa inte..Det är en rolig sak med blogg..om 5 år när jag är 30 kan jag gå tillbaka och se vad jag skrev när jag var 25..då kan jag se tillbaka på hur man tänkte,gjorde och kännde då.Därför tycker jag mer folk borde blogga..det är faktiskt väldigt givande att få perspektiv på saker..

Natti natt nu 2 morrow hard work work..

Helgen då.

Hade en mycket trevlig helg! Fredagen var middag hemma med gott sällskap!

Lördagen var supermysig. Jag och syster var hos Anna och lagade massa mat. Det är det roligaste som finns att laga tapas (små rätter) Vi gjorde:
 
*Marinerade ostspett.
*Olivtapenade med vitlöksbröd.
*Tunnbrödrullar med salami,soltorkade tomater och rödlöksröra.
*Fetaostfyllda filodegsrullar
*Chokladkaka med lime och honung.

Det var SJUKT gott =) Till detta drack vi ett rosevin som heter Tandorra som jag måste börja köpa. Det kan jag starkt rekomendera för dom som gillar lite sötare godare vin. Anna hade även köpt Commandaria som är det älska tillverkade dessertvinet från 1100 talet närmare bestämt.

This is the life

En bra låt förövrigt... http://www.youtube.com/watch?v=gKXcHEHm0ps

Idag är en sånn dag som man inte vet om man ska skratta eller gråta..jag har en jättejobbig lång vecka framför mig och det känns som den aldrig kommer att ta slut..jag har saker jag grubblar på och som jag inte får något svar på..
Jag tar hellre ett dåligt svar än inget svar alls. Jag hatar verkligen att inte veta och hoppas och fundera och för en stund tro att det kommer att gå bra och i nästa stund verkligen tvivla..Men jag överlever hursomhellst.

Vad vet man om människor igentligen? Det värsta som finns är när någon förvånar en på ett negativt sätt och det bästa som finns är när folk överaskar en positivt..Jag har försökt att tänka mer på hur jag uppför mig och vad jag själv säger till folk..Det finns personer som kanske faktiskt tänker på vad man har sagt och grubblar på det precis som man själv grubblar på vad folk kan ha menat...

Den person som verkligen är lycklig det är den personen som har förmågan att leva här och nu och vara tacksam för det man får och aceptera sånnt man inte kan förändra. Vi slösar timmar,dagar,år men en lugnande försäkran på att vi kommer få mer och mer tid...Folk lägger ner så mycket energi på småsaker..sånnt som verkligen inte betyder nånting igentligen...

Man måste också lära sig att se "the bigger piture" inte bara tänka varför händer detta mig och varför händer det nu? Man får försöka finns en tröst att jobbiga saker måste hända för utan regn finns det ingen sol. Utan mörker finns det inget ljus och utan sorg finns det ingen glädje.

Man måste också lita på sig själv att man vet vad som är rätt och fel och vad man igentligen vill...Hur många saker gör du för att du är rädd? Eller för att du är bekväm..hur många beslut tar du inte baserat på vad du är van vid att göra., och hur många saker gör du för att det är det som verkligen är rätt för dig?

Vi människor är ganska lika ändå..vi försöker alla att överleva och klara oss. Vi strävar efter lycka och mening..
Andra har lite mer mod än andra och vissa lite mer självförtroende...Livet har en tendens att gå i cirklar och om du ser på ditt liv så ser man hur man hela tiden gör samma sak..hur man dras till samma människor,hur man tar samma beslut och hur svårt det är att bryta ett mönster.. Att ändra på en människa är bland det svåraste du kan göra..Det man får göra är att fokusera sig på vilken sorts männsika man själv vill vara och så får man kämpa.. Det är vad jag gör varje söndag.. Analyserar vart har jag kommit så långt och vad måste jag förändra nu när rulljansen börjar om igen på måndag morgon.

Nu har jag varid dålig igen...

På att blogga..Vad har hänt sen sist?
Onsdag var jag och Henrik på rumpan bar,åt pizza och drack 2 öl. Dt var mysigt men jag var sjukt trött..jag gick och la mig klockan 21 och sov till 11 nästa dag..
Lördag. 06.00 kliva upp. 07.30 gå om bord p åJutlandica och åka till Fredrikshamn som min snälla syster bjudit mig på. Vi började dricka jägermeister rent klockan 10 p åmorgonen..vi var fnittriga och lätt flymmiga hela resan men vi lyckades aldrig bli riktigt fulla...
Vi barhoppade väl i DK och hittade en väldigt trelig restaurang där vi åt och drack den största öl jag någonsin sett...=)
I Danmark började rökförbudet för ett år sedan och vi blev förvirrade när vi kom in på den sista restaurangen vi besökte innan båten gick för att dte stod askkoppar på alla borden..Alla rökte där inne..tydligen går det att kringgå röklagen om man har ytterdörren öppen..nice =) Det var palmer och bling bling däe innte så man fick en trevlig utomlandskänsla..

Tog båten hem 20.00 och spenderade mesta tiden på däck. Det var en underbar kväll och blåste inte alls. Klockan 01 kom vi till Dubliners och var ute till klockan 5 cirka på morgonen.. Zzzzzzzzzzzz då hade jag varit vaken i 23 timmar =)

Tur att jag inte föddes som en ko.

Jag fick djurensrätt tidningen idag. Där stor det hur man slaktar kor,grisar och höns. Usch säger jag bara. Sverige är ändå ett relativt bra land när det gäller snabba avrättningar av djuren för att minska lidandet.

Bojkotta och köp ALDRIG kött som kommer från ett annat land än Sverige,Norge,Danmark,Finland eller Island.
Detta är nämligen de enda länder inom EU som har bojkottat en plågsam djuravrättningsmetod.
 
I vissa länder så skär dom av halspulsådern på kon och låter blodet rnna ur kroppen medans djuret lever. Det tar flera minuter innan djuret dör och djuret hinner känns stor smärta och ångest under denna tiden.

Om alla bara minskade ner på sitt köttätande så skulle allting bli mycket bättre. Din kropp skulle må bättre och vi skulle inte behöva massproducera kött. Kontrollerna av gårdarna skule vara enklare eftersom dom blir mindre,mindre djur skulle behövas sättas till världen enbart för att bli mat.

Bli djurfadder för 25kr/mån som dras per autogiro. Pengarna går till plats för hemlösa katter och hundar på djurhem samt mat och vetrinärskostnader. http://www.djurskyddet.se 25 kr är ingenting och din lilla insats som inte kräver knappt någonting från dig kan minska lidandet väldigt mycket..Vad skulle du vilja att folk gjorde om du led?

Jag är sur!

För en mängd saker.

Nummer 1. Jag får inte åka hem till jul. Jag har spenderat alla mina levnades jular hemma. Jag är en supertraditionsbunden person som avgudar julen och börjar köpa julklappar i september och pyntar föra 1:a advent.
Nu blir det ingen julgran,ingen tomte,inget julbord inga mammas kakor,ingen mamma och pappa ingen snö..julen hoppades över i år tack vare dessa svin till chefer vi har som bara bryr sig om sigsjälva och pengar. Nog ska dom själva vara lediga och spendera julen med sin familj tro inget annat. En sak är säkert jag jobbar INTE här nästa år!
Tur att jag känner folk som kan tänka sig spendera jul med mig i gbg,annars hade jag fan rymmt...Jag ser mig själv gråtandes framför tv med en filt ätandes djupfryst konsumpizza klunkandes en flaska vodka lyssnandes på "det blir ingen smyckad gran,ingen snö på juledan" Vilken mardröm FY FAN!

Nummer 2. Jag är sjuk för 4:e gången på någon månad! Jag vaknade klockan 5.30 och hade fruktansvärt ont i halsen och i vänstra örat sammt att jag mådde svinilla och trodde jag skulle spy..Som tur var inträffade ett mirakel..jag tod en ipren och somnade om en timme och sedan måsse jag helt ok,inge ont i halsen längre och trycket i örat har släppt mycet samt illamåendet..Praise the lord!!!

Min Fredag!

Ledig! Städade litegrann. Sedan åkte jag med min syster till Ikea för att hjälpa henne köpa lite saker till lägenheten. Jag köpte litegrann oxå. 2 st förvaringslådor, 4 st vaser med tillhörand blomma , 4 vita blockljus och en klädrulle!

Åkte till Frölunda där siss bor. Satt upp väggdekoration på hennes garderobsdörrar..det blev coolt.
Ingela gjorde jätteguda tundbödrullar med soltorkadetomater,gräddfil,salami och rödlök. DOm blev supergoda, jag fick oxå sourcreme&pepper chips och dipp, ost och blandade kex och vindruvor. Jag höll nästan på att äta ihjäl mig..Joo så hade hon köpt gott vitt vin oxå.. Ingela skickade hem mig med alla Ikea varor för hon skulle gå och handla mat..
Det var tungt och svårt och jag fick inte in sakerna för ytterdörren smällde igen hela tiden innan jag fick in en fot.jag svår högljutt en lång ramsa..då kom Ingelas snälla grananr och hjälpte mig in och önskade mig en trevlig helg. En ros till dom..folk som bryr sig is the shit!!!

Nu sitetr jag och jobbar..finns inget tråkigare än att sitta själv och jobba en hel Lördag. Det har bara gått en timme buhuuuuuuuuu....


                                                     


Jag är bloggsugen idag..

Kanske för att jag sitter här helt ensam =( Kännde för att lägga in en cool bild på migsjälv haha. Ser jag inte lite tecknad ut?



             

Grattis grattis!


                                                                                        





GRATTIS Ingela till ditt nya jobb! Jag är så glad för din skull, du förtjänade verklige detta. Du komemr att klara det fin fint. Så skönt att du äntligen har fått lön för mödan och får jobba med någonting du är utbilda till.

Var med syrran och åt "lunch" på kina restaurang. Det var jamm. Kyckling seuzhwan..ok jag vet ej hur det stavas =)



                           

Idag är jag lite lätt trött...

Kan det bero på att jag var vaken väldigt länge samt drack vin igår? Henrik var hemma hos mig igår. Vi tvättade,laajade mat och drack vin..han smälla i oss en dunk på 3 liter..fan vi är proffsalkisar =) Lagade god mat..här kommer receptet.

4 port.

Valritt bröd, jag använde minibaugetter. 8 st ta fler om du vill äta emr än 2 var.
1 paket red hot choritzo. Är man lite känslig mot stark mat kan man ta vanlig choritzo.
Valfri chillifrukt ca 3 st
Fårost typ feta.
Tomater
Flytande honung
rucolasallad
olivolja samt salt och peppar.

Lägg olivolja i en skål och salta och peppra efter behag. Pensla bröden. Skär korven i skivor och lägg på brödet,lägg på hackad chilli samt tomatskivor. Smula över osten och ringla honung över mackan försök pricka osten.
Släng allt i ugnen ca 10 minuter. Strö på rucola. klart!


                                               

RSS 2.0