Feeeling good =)

Äntligen mår jag bra åh det var gott ätt äta idag.Har ätit rostat bröd med ost och marmelad,nyponsoppa och mörk choklad,god ost och skinksallad...har ju typ inte ätit ett skvatt på 3-4 dagar..Men nu mår jag bra =)

Imorgon är det 2 veckor till vi åker till Hilton..åååååååååååååh vad jag längtar efter sol,sommar och en råläcker pool.
Ska bli så skönt att ha alinclusive och slippa leta restauranger som har någorlunda mat och slippa vänta 2 timmar på service..bara att hugga in på värsta buffeerna.

Snart helg iaf. Imorgon kommer en snubbe och kollar på min lya dårå och på söndag (förhoppningsvis) ska jag se den i Kallebäck. På lördag ska jag laga smörgåstårta till Kristoffer och på Söndag ska vi (me an angie) gå på bio med sötnosen Anna som btw fyllde år igår. GRATTIS. (så dumt för jag kan inte skriva utropstecken på min dator p.g.a vattenskada) Imorgon ska jag ta en snabb runda på stan och leta present och ett par byxor och sedan hem och tvätta...



   
             

                    Hittar ingen bild på mina tårtor så jag fick googla på en =/


Blääääääääää

Har fått nått...vet inte vad men jag spydde 5 ggr i söndags och nu är min mage heeelt kass! Jag har bestämmt mig för att ta det väldigt lugnt nu..inga cigaretter och ingen alkohol.bara mild fin mat..min kropp säger kanske ifrån? Min kropp är ganska mesig tyvärr...eller ja den har blivit det det senaste året..men man kan ju inte vara stålkvinnan föralltid tyvärr.

Jag har alltid kunnat dricka och äta obegränsat och fruktansvärt onyttigt utan att känna nått alls..verkar som de tider är borta..men lika bra det. Aldrig något ont som inte har något gott med sig!
Skönt att ha varit rökfri sedan i lördags oxå..nu ska det nog gå bra med rökningen..jag är envis jag ger mig inte jag ska sluta!

Min katt S*Eurovisions Ciao ciao Bambina

Läste en artikel i Aftonbladet som så bra beskriver min raggdoll =)

http://www.aftonbladet.se/wendela/ledig/article4159516.ab


Ska jag gnälla nu igen?

Nää jag orkar inte! :-) Jobbar till 22.15 helt ensam..tänkte bara säga det..kanske inte det roligaste man kan göra en fredagkväll..

Jag trodde jag att jag hade börjat om lågstadiet igen när jag kom till jobbet. Allt på mitt skrivbord (ok inte riktigt allt men mycket) var fasttejpat! Sedan satt det tape under musen så jag trodde först att datorn hade låst sig me det tog ändå bara typ 2 minuter innan jag kom på att det måste vara tape där oxå! *stolt*
Men det känns trevligt att ni ändå tänker på mig när jag är borta!

Imorgon kommer en tjej och kollar på min lägenhet. Hon har en etta i Kallebäck som jag gärna vill byta till...Nu är det bara att hoppas att ho vil ha min..men min lägenhet är väldigt fin men det är många som vill ha minst 2 rum om dom ska ha större,min har ju bara sovalkov och hyran är relativt hög..Men det är som sagt Inshalla!

Min syster kommer till mig imorgonkväll oxå. det ska bli mysigt att sitta och snicksnacka med henne och reflektera över livet som vi brukar. Hon skulle ta med vin,köttfärs och semlor så det blir nog bra haha.

Idag är det exakt 3 veckor kvar till Hilton! ÅÅÅÅh vad jag känner att jag behöver sol och ljus. Man blir som en helt ny människa ocjh orkar helt plötsligt hur mycket som hellst när man komemr utomlands!


 Årets första semla är den bästa, nu ska vi bara hoppas att hon inte glömmer detta =)

I feel old...

Jag känner mig redan gammal och det är läskigt. Jag hinner inte med i utveckligen och jag vet inte vad alla nya prylar är eller heter alls! Varför tappar man kollen när man är äldre? Är det för att man kanske inte bryr sig om sånna saker längre..? Unga människor i 14-17 års åldern tycker jag är den friskaste fläkten..När dom gör saker allt går så fort och dom kan sitta vart som hellst och ingenting är så noga. När man är 25 så borstar man av sätet och sätter sig liite saktare ner ändå..hjälp jag undrar hur det kommer att kännas att vara 50? Man blir så seg och trög med åren och jag vill inte det!

Pratade med en ung tjej idag och skulle instruera henne vart man skulle klicka på datorn och jävklar va fort det gick medans när man pratade med hennes mamma så gick allt i ultrarapid. Idag känner jag mig som en Zombie...undra om jag ska orka tills ikväll klockan 22.15???

Trevlig Lördagkväll



 
Jag är rädd att det är räkor Ingela försöker mata mig med =)

Jättetrevlig kväll hade syrran ordnat till mig,Anna,Veronica och Anki.tråkigt att Sofia mådde dåligt och inte kunnde komma.. Vi fick snittar med räkor och andra med ost och oliver,tundbrödrullar,chips och dipp,godis och marängtårta med glass..
Åkte hem vid 22 och träffade Kristoffer och hans syster ett tag..Det var trevligt oxå..En grym dag helt enkelt..thanx

Höll nästan på att glömma!

JAG HAR HITTAT VÄRSTA CHIPSEN INGELA! *inside joke=)*



Salt och vinäger!

Snart har halva dagen gått i alla fall!

Jag sitter här på jobbet..som vanligt.Känns aldrig någonsin som jag är ledig..har iofs varit ledig 2 dagar nu men det är för lite när man hatar sitt jobb..Mitt enda hopp var att Anna skulle vara här,men så skickar hon mig ett mess vid 7 att hon fortfarande är sjuk *buhuuuuu*

I torsdags var jag ledig och var hos Kristoffer. Vi lagade mat och drack vin..blev pastahjul med cremefraiche,citron,vitlök,mozarellaost,strimladkalkon och persilja..Tror middagen lyckades blir klar till klockan 23 =) Drack ett jättegott vin som heter Drostdy hoff ,det ska jag börja köpa! Sov till klockan 15 dagen efter vilket det var väldigt länge sedan jag gjorde...13 brukar vara mitt nu måste jag tvinga mig upp ur sängen annars är jag en hemsk syndare som sover bort hela dagen.. Han frälste mig lite på guitar hero oxå! Jag vill oxå ha massa leksaker hemma!

Jag har lagt ut min lägenhet på lägenhetsbyte igen..Jag förstår inte hur det kan vara så svårt..jag har inga krav bara att den ska vara billig..

Snart ska jag äta lunch..Det blir Preem mat! Jag sa ju att jag inte skulle äta på Preem men jag har inga pengar men rikskuponger och det är helg så inget annat är öppet..men om jag håller mig till en gång i månade så ska det nog gå bra..

Varje månad tänkte jag summera min onyttighetsgrad oxå så långt mitt minne tillåter mig..Än då länge är jag uppe i 3 paket cigaretter..Det är inte så farligt på 17 dagar med tanke på att jag nästan rökte ett paket per dag förut..Sedan blir det ju kanske ett paket en kväll när man e på fest och sedan inenting i en vecka..

Men INGEN motion har det blivit..jag känner att jag inte hinner..Jag hatar att jobba dessa tider..jobbar man sent så vill jag ta min ynka lilla fritid till något annat! det dagarna jag jobbar tidigt har jag oftas jättemycket att göra för att jag inte hinner göra nått alla dagar jag jobbar kväll..När jag börjar plugga hoppas jag att det kommer att gå mycket lättare att träna..det tror jag..


   

Ulf Lundells Coco

Detta är en svårsjungen låt med en rätt dålig och skumm melodi tycker jag men texten biter sig fast i denna ändock fantastiska 9 minuters låt av Ulf Lundell som är skrivit till hans dåvarande fru. Mina favoritstycken är understukna =)

Det är månader sen vi hördes av nu
Skulle jag ringa skulle du säga
att allt det där
det var länge sen, så väldigt längesen
Din tid går fortare
Jag har det så långsamt här


Ingen jag känt har pratat så
mycket om moral och haft så
lite av det själv.
Jag undrar vem du är fantastisk
för nu, dig själv eller nån annan
denna svarta november kväll


No hard feelings, min vän
bara jag som driver omkring
med slaka segel, utan köl
Du var bitsk, giftig och listig
Du högg som en cobra
men i nästa sekund kunde du rodna
och se ut som ett som ett stappligt föl


Du fann din egen guide till
nöjena till slut
Din egen flock, din egen spalt
Var det när dom drev mig nerför
gatan med sparkar och slag
som du bestämde dig?
Du bytte sida, det var allt?

Det är Ok, bry dig inte om det
Den här stan är tuff
Man måste se om sitt hus
Se om sig själv i första hand
måste man göra här
Men ikväll näe jag tänker på dig
går det som ett sorgset sus.


Genom dom nakna träden
Jag minns en sommardag för inte så
längesen, så sen för dig förstås
Vi badade i havet och var
lyckliga en dag, du var det vackraste
jag sett och jag trodde på oss.


Vi kunde ha gjort nåt stort du och jag
Lyft den här världen några steg
Lyft oss själva upp till oss själva
dom vi var den där dan
och stannat där och hållt oss där
och vunnit det enda som kan vinnas:
kärleken, min vän
Vi kunde ha lämnat den här stan


Men jag hoppas du har hittat din man nu
kommit till ro, det är sant
men det gör ont ändå
Ingen jag mött var som du
Du hatade och rev och slet
och tog vad du kunde ta
Nu är du borta, men det tar sån tid
för sånt här att gå itu


Kanske var alltihop bara ett
underbart bedrägeri
Du tänkte som en general
jag tänker inte alls

Jag lever i en annan värld
Min egen av färg och form
Jag ser dina tunna händer
ser mina läppar mot din hals


Du satt under granen som en liten
gökunge och kramade dina tummar
och grät
Du hittade aldrig vad du önskat dig
bland alla dessa uppslitna paket.


Du behövde mig när du behövde mig
Nu behöver du mig inte längre
för dig är det förbi
Nu är du borta, men du är kvar
lär väl aldrig försvinna helt
Jag skämde bort dig, nu är du fri.


Det är bara jag som är ensam och
bräcklig ikväll, en idiot som vet så
mycket bättre än det här
Du måste vidare, det är självklart
Men jag älskade dig verkligen
Vad det nu kan va värt


GRATTIS!




Grattis Ingela Agneta på din 37 års dag! Hoppas du får användning av de praktiska gåvorna du har fått av mig :-)

Ingela Agneta Holmner föddes den 13 januari 1972 i Stensele Västerbottenslän. Lapplands landskap och Storumans kommun. Dotter till Torsten Emanuel Holmner och Maine Catrine Granström, lillasyster Marie Elisabeth Holmner.

Ingela var ett mycket lugnt och snällt barn som tyckte att det var borta bra men hemma bäst. hon var också rädd för eldrök. Ingela tyckte mycket om att leka för sig själv. När Ingela växtre upp så gick hon handel och kontorgymnasiet i Lycksele. Efter gymnasiet flyttade hon till Umeå och fick jobb på kronofogdemyndigheterna.
Ingela har även bott i Boden och studerat på Luleå Universitet. Ingela bor nu i Göteborg sedan år 2000 och hon har nu en magisterexamen i ekonomisk historia.

Om jag får beskriva Ingela Agneta så är hon nu en mycket levnadsglad, ambitiös och godhjärtad människa.
Hon är som en maskros..du kan slita upp den med rötterna men den kommer ändå alltid tillbaka,den kan växa genom asfalt och den är mycket envis. Ingela kan också gämföras med en orkidè, mycket vacker att se på men också väldigt svårskött.


Saker du kanske inte visste om Ingela..hon har någon gång:

*Kastat sin mobiltelefon i backen så den gått sönder efter att ha sett filmen "the missed call"
*Hon älskar fisk och ofta så säger hon att hon har fiskbrist
*Hon har studerat arkeologi och varit på utgrävning.
*Hon kan blir mycket agrisiv utomlands och sparkar på taxibilar.
*Hennes smeknamn är Gösta giggolo


Jaa det finns väldigt mycket jag kan säga om min syster men väligt få saker jag vågar skriva här :-) Men "skämt" åsido så är hon i alla fall den bästa människan som jag känner och jag skulle dö utan henne!


Det blev Hilton! =)






Back to buisness!

Tillbaka på jobbet. Jag ville inte inte inte kliva upp imorse.. Mörkt ute..blåser,en stor skön säng och en underbar person bredvid..vem kan kliva upp då?? Tydligen kunnde jag ju det eftersom jag är här nu...

Imorgon fyller min syster år! Jag har så dålig tid att träffa henne imorgon! Ska ha möte och diverse saker som kräver att jag sitter vid mitt skrivbord hela dagen. 15 minuter hade jag visst över till henne imorgon. Ska ge lite presenter och en kaka,sedan måste jag springa upp igen.

Vi ska boka en resa idag. till Pyramisa eller Hilton i Hurgada Egypten. Båda hotellen är 5 stjärniga alinclusive hotell. Jag och Ingela är ju inte den som brukar ta allinclusive men denna resa ska bli en vila upp sig resa..Kan behövas då jag känner att jag håller på att bli förkyld igen..typ 4:e gången på 2 månader??

Men vi kan ju inte bestämma oss! Hilton eller Pyramisa??????
Jag känner att Hilton det e ju häftigt just för att dte är Hilton och det ser ut som paradiset verkligen,men det ligger ganska ocentralt. Pyramisa är praktiskt taget lika vackert och ligger mer centralt..Hmmmmmm detta var svårt!

Länken till Pyramisa:

http://www.booking.com/hotel/eg/pyramisa-blue-lagoon-resort-hurghada.sv.html?aid=311094;label=hotel-16079-eg-spWxIPXvEwJOyz7QCcyKxgS1136214137;ws=&gclid=CJGRm9zviJgCFQtOQgodJBZAlw

Länk till Hilton:

http://www.hiltonworldresorts.com/Resorts/HurghadaLongBeach/index.html#HurghadaLongBeach++++



Tiden går fort uppi skogen........

I dag har jag skottat snö..det e ju sjuuuuukt jobbigt =) Jag har bakat hallonpaj och lagat ugnspankaka med bacon..har damsugit oxå...allt detta för mamma var borta och jobbade hela dan..Jag är en duktig hemmafru.

Tiden har gåt fooort. Det är redan fredag imorgon. Imorgon ska vi till Lycksele och shoppa lite och gå ut och äta.. Jag längtar till Göteborg på ett sätt..jag saknar ju alla och storstan men samtidigt kommer alla måsten och stress och krav och jobb..

Här kan ban bara fly och sitta och titta på snön som faller tyst över landskapet och andas frisk ,kall, ren luft och man vet att det finns absolut ingenting att göra så man kan lika gärna ta det lugnt..

Mitt jobb tar död på mig nu.. Det är så mycket att göra och det är så tråkigt,stressamt och det enda man gör är att lyssna på samma klagomål i 8 timmar om dagen...
Jag kom på att jag har nog knappt sovit på en månad..Sedan jag kom hit har jag sovit minst 12 timmar per dygn..en dag la jag mig till och med och sov ändå på dagen..

Man jobbar så olika tider att man får aldrig någon form av dygnsrytm...oftast vaknar man och undrar hmmm börjar jag 7.45,8.00,8.15,8.30,8.45,9.00,9.15,9.30 och så vidare.......

Man orkar eller hinner aldrig laga nån mat att ta med sig när man jobbar sent och då är man hänvisad till macken där man kan äta uräcklig uppvärmd pasta,färdiga dåliga baugetter,osmakliga sallader eller korv..fyyyyyyyyyyyyyyyyyy allt där är nästintill oätbart och speciellt efter man har ätit samma sak i nästan 3 år.

Nu ska jag börja plugga til hösten..det är dag nu..jag ska söka massa kurser så jag kommer mig in på nått..men mitt mål är att klara av ch slutföra socionomprogrammet.. Jag håller på att söka billigare lägenheter nu..
Misstrivs man så MÅSTE man handkraftligen ta tag i problemen och skapa förändring. Du är din egen lyckas smed!

Några saker jag ska börja med 2009. Självklart finns inga regler utan undantag men jag ska försöka

*Sova mer minst 7 timmar per natt.
*Aldrig mer äta mat på Preem
*Inte röka på vardagarna
*Inte dricka alkohol de dagar jag jobbar dagen efter även om det är helg jag jobbar...om jag ska dricka så är det MAX 2 glas av vin öl eller drink...
*Motionera mera.
*Säga nej när jag känner att det blir för mycket måsten.





Måste börja köpa "nyttiga" saker

Med det menar jag teknikprylar..jag har så dålig koll på hur dom funkar,vad dom ska kosta och det är betydligt roligare att gå och shoppa kläder och skor..men men när jag sitter på långa resan på tåg,buss flyg,spårvagn så önskar jag mig MUSIK. Jag har beställt en ipod lagrar cirka 240 sånger.. Vad tycks?




Äntligen har jag fått åka skoter.

Det var jätteskönt och maaassa nysnö. Jag och pappa åkte också utt en sväng för att  mata djuren i skogen. Vi lämnade en massa matrester under en gran..pappa brukar göra så och maten brukar alltid försvinna så vi tror att det är uppskattat =) Vi fick en del fina bilder idag =)








Trettondagsafton.

Idag hade vi besök av min moster och hennes man. Jag hade lagat:

*Marinerade kycklingpett
*Olivtapenade med baugettbröd.
*Guacamole
*Nachos med salsa
*Morot och gurkstavar
*Tundbrödrullar med salami,ost och creme fraiche.

Med min mor och far vågar man inte spica ut för mycket med mat eller kryddor för dom e så rädda att prova nått nytt.
Drack lite cider och snicksnackade till klockan 00 så åkte dom hem. Arnold min mosters man är kul att prata resor med för han har varit runt heeela världen..Jag e sjukt avundsjuk....*hmm konstig mening* Anyway jag slänger in 4 bilder.








                           Pappa = helt omöjlig att få ta en bild på.

En promenad idag.

Jag och mamma var ute på en promenad idag..Det var nu 20- och jag fick bulta på mig fleecejacka,dunjacka,vantar,mösa,vinterkängor och täckbyxor...domt nog glömde jag halsdul så jag tappade känseln i kinderna ganska snabbt =) Vi gick efter skoterspåret i den gnistrande vita snän.. Det fanns inga lampor från något håll men ändå var det helt ljust av alla stjärnor,månen och snön..sjukt mysigt..





24 grader kallt..brrrrr

I går ankom jag till ett småkyligt norrland. Pappa hämtade mig i den lilla byn Bastuträsk och dår var det -25 grader.
Vi hittade systembolaget i en liten håla och sedan i Lycksele åt vi hamburgare på Frasses...När jag gick ut ur bilen så hostade jag för mina lungor fick en total chock av den iskalla luften...

När jag kom hem efter en dryga 3 timmars bilresa var det nästan omöjligt att tina upp mig...jag fick dumtofflor och fleecejacka och ett glas med whiskey..pappa tände kaminen...efter whiskeyn somnade jag i dryga en timme och när jag vaknade frös jag ännu mer...jag gick ner och tog en kokhet duch i en halvtimme och sedanmåsse jag som en människa igen =)

Mamma hade lagat så god mat till mig. Jag fick fläskfile med potatisgratänd och ädelostsås..Till detta fick Lindemans vitt vin..jamm..Satte mig och snackade drack lite vin och en cider men vid 22 kännde jag att jag däckar snart..somnade vid 23 och vaknade vid 13 idag..jag är fortfarande trött..snacka om att jag behöver en lugn semester efter all psykisk stress i Göteborg...






Dag 2 på det nya året!

Nyårsafton blev trevlig trots en del tråkigheter! Jag har hemma hos min syster i Frölunda. Vi lagade toast med salami och fetaoströra till förrätt och fläskfile med bea och potatisgratäng till varmrätt. Irish coffey blev det till dessert.
Vi rökte vattenpipa,snackade och lyssnade på musik.. Sedan vid 23 tiden drog vi till Dubliners och firade tolvslaget på avenyn drickandes "champagne"




RSS 2.0