Romantisk afton!
I går hade jag tänt 24 ljus. Dukat fint och köpp ett gott rödvin. Rätterna jag lagade till k var förrätt: Toast med getost,honung, rödlök, ruccola och rostade pumpakärnor.
Varmrätt: Citron och vitlöksdoftande pasta med fläkfile efterrätt:Choklad och banankaka med vaniljsås. Alla rätterna är väldigt lätta att göra. Recepten kommer här:
Förrätt till 4 pers:
8 toastmackor altså vanligt franskbröd.
Chevreost (getost)
1 rödlök
ruccola
Pumpakärnor
flytande honung.
Gör så här: Skär av kanterna på brödet. Skiva chevreost och lägg på, ringla över honung. Skär rödlök i tunna ringar och lägg på macka. In i ugnen ca 10 min på 200C, strö över solrosfrön, gärna rostade (finns att köpa sånna färdiga, jag rostade dem själv)och strö över ruccola. klart!
Varmrätt till 4 pers:
500 g fläskfle
2 vitlöksklyftor
4 dl cremefraiche
1 citron
färsk basilika
riven mozarellaost ca 2 dl
Strimla fläskfilen, marinera i vinmarinad ca 2 timmar eller mer innan stekning. Stek fläskfilen och häll över cremefraiche, hackad basilika, pressa 2 vitlöksklyftor och pressa ner saften från en citron. Sist innan det strax är klart så häller man i osten. Jag serverade med färsk pasta! Gott även här att strö över pumpakärnor för en krispig konsistens, även ruccola passar bra till.
Efterrätt:
3 ågg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 choklad
2 mogna bananer
Gör såhär:
Vista ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver. Blanda in vaniljsocker, mosad banan och smält choklad. Grädda på 175 C i ca 45 minuter. Servera med vaniljsås!
hahahahah Shira ville tyvärr inte va med på bild och inte Marie heller.