Romantisk afton!

I går hade jag tänt 24 ljus. Dukat fint och köpp ett gott rödvin. Rätterna jag lagade till k var förrätt: Toast med getost,honung, rödlök, ruccola och rostade pumpakärnor.
Varmrätt: Citron och vitlöksdoftande pasta med fläkfile efterrätt:Choklad och banankaka med vaniljsås. Alla rätterna är väldigt lätta att göra. Recepten kommer här:

Förrätt till 4 pers:

8 toastmackor altså vanligt franskbröd.
Chevreost (getost)
1 rödlök
ruccola
Pumpakärnor
flytande honung.

Gör så här: Skär av kanterna på brödet. Skiva chevreost och lägg på, ringla över honung. Skär rödlök i tunna ringar och lägg på macka. In i ugnen ca 10 min på 200C, strö över solrosfrön, gärna rostade (finns att köpa sånna färdiga, jag rostade dem själv)och strö över ruccola. klart!

Varmrätt till 4 pers:

500 g fläskfle
2 vitlöksklyftor
4 dl cremefraiche
1 citron
färsk basilika
riven mozarellaost ca 2 dl

Strimla fläskfilen, marinera i vinmarinad ca 2 timmar eller mer innan stekning. Stek fläskfilen och häll över cremefraiche, hackad basilika, pressa 2 vitlöksklyftor och pressa ner saften från en citron. Sist innan det strax är klart så häller man i osten. Jag serverade med färsk pasta! Gott även här att strö över pumpakärnor för en krispig konsistens, även ruccola passar bra till.

Efterrätt:

3 ågg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 choklad
2 mogna bananer

Gör såhär:

Vista ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver. Blanda in vaniljsocker, mosad banan och smält choklad. Grädda på 175 C i ca 45 minuter. Servera med vaniljsås!






 

  





hahahahah Shira ville tyvärr inte va med på bild och inte Marie heller.





 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0